onsdag 10. august 2011

Fine franske lopper
Kaisas mamma har omsider landet etter husmorferien, pakket ut kofferten og plassert loppeinnkjøp på hyller, vegger og andre egnede steder. Nydelig med en tur, men da var det også ekstra godt å komme hjem til mann, barn og hund. Og for ikke å snakke om hvor morsomt det er å pakke ut alle skattene man har funnet! Her er noe av det jeg hadde med meg hjem:Disse skålene ble kjøpt i landsbyen Branne utenfor Bordeaux, for 50 eurocent per stykk. Kjempefine til café au lait, tapas aller annet småtteri. Også gjør de seg veldig fint på hylla:)
Emaljerte gryteunderlag i hvitt og grønn te-grønt, kjøpt på Marché de St. Michel i Bordeaux for 3 euros. Kjekt å ha, og fine på hylla de også:)Dette bildet falt jeg pladask for! 2 euros kostet herligheten! Bildet er et slags bevis for at ei lita jente som het Marie Thérèse en gang på 1920-tallet hadde sin première communion, den første nattverden. Man kan sammenligne den første nattverden i den katolske kirke med vår egen tradisjon for konfirmasjon, selv om den første nattverden gjerne finnesr sted en del tidligere, når barnet er mellom 6 og 8 år.Bildet viser flere symbolske øyeblikk fra bibelhistorien."Et dyrebart minne hvis De er trofast" (mot Gud) Seriøse saker!

Frankrike er et fantastisk loppeland, og det finnes virkelig utallige loppemarkeder, i tillegg til antikvariater. Skal du på ferie til Frankrike, søk på marché aux puces (loppemarked) og det området du skal besøke, og du vil kunne finne mange steder å besøke. Et veldig godt alternativ til loppemarked er såkalte vide-greniers (garasjesalg), hvor man også kan finne mye billig og bra.


Tusen takk til skjønneste H for en kjempeherlig helg!
1 kommentar:

  1. Nydelige de latteskålene...slike har jeg ønsket meg leeeeenge:)
    Så deilig med en slik Frankrike tur...
    klemklem

    SvarSlett