lørdag 12. februar 2011

Sommerminner: Vakreste Ærø


Tidlig i fjor sommer var Kaisas mamma ei dundre på 100, kjempegravid og med fullt av vann i kroppen, så noen strandferie langt avgårde var uaktuelt, både av den ene og den andre grunnen... Vi valgte derfor å gjøre det enkelt, ta bilen og kjøre til Danmark. Enklere enn det mystiske landet Syden, men fytti for en fantastisk tur vi hadde!
Altså, vi kjørte til København (6 timer fra Oslo) og litt til, før vi tok ferge over til Ærø. Å hælledussan, for en skjønn øy!

Jeg hadde vært på Ærø en gang tidligere, da jeg var rundt 5 år, og jeg husker ikke mye fra den turen, bare at det var en by der med bittesmå hus, nesten som dokkehus. Og å komme tilbake dit var så moro!

Hovedstaden på øya er Ærøskøbing, og har man en forkjærlighet for gamle, søte ting og roser, er Ærøskøbing paradis! Overnattingsstedene er nydelige, gammeldagse pensjonater eller kroer, og alle gatene er bare til å spise opp. Vi bodde på Pension Tolbodhus (bildet under), med en utrolig hage fylt med roser og peoner, noen ganske få "værelser" og god, gammeldags frokost:)Og ikke nok med det! Selv om Ærøskøbing ikke byr på de helt store shoppingopplevelsene, er det én ting øya er unik på: antikviteter! Stakkars Kaisas pappa, han var rimelig lei, men bet tennene sammen og ble dratt fra det ene loppemarkedet til det andre, og Kaisas mamma rev seg i håret fordi a) de ikke hadde leid en stor tilhenger til å frakte råbillige antikke møbler i og b) fordi det ikke var plass til så mye som en ørelappstol til hjemme i leiligheten på Frogner.
Men noen småting ble det likevel. Og en kurv full av rullesteiner!


4 kommentarer:

 1. Hei og Hopp!

  Var kjempelett å hekle disse rutene, bare se på videoen jeg linket til, sitt klar med nålen og garnet og bare gjør som hun viser :O)

  ønsker deg en fin morsdag,
  Klem Jatte♥♥

  SvarSlett
 2. Hei!

  Først gratulerre med morsdagen i dag:-) Jeg håper du blir godt tatt vare på.

  Så utrolig fint sted du viser, jeg fikk veldig lyst til å reise dit selv... Jeg elsker sånne byer.

  Hmmm.. absolut noe som er verdt å tenke på.
  God søndag!
  Klem

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen, håper du har hatt det fint.

  Flere som liker Danmark, skjønner jeg..er der en tur hver sommer, men denne øya visste jeg ikke eksisiterte enda.

  Virkelig et alternativ. Takk for tipset.

  Klem Frida

  SvarSlett
 4. Tusen takk, jenter, koselig da:)

  Ja, Ærø er virkelig et nydelig sted, verdt å ta turen dit altså!!

  Ønsker dere en fin kveld.

  Klem:)

  SvarSlett