søndag 3. juli 2011

Charterliv på Mallorca


Kaisas mamma er lettere rød og varm både i hjerte, kropp og sjel etter en deilig uke med sol og bad på charterreisemålet over alle charterreisemål, nemlig Mallorca. Mammaen (aka La Mamá de Kaisa) har bodd i Barcelona i 3 år, regner seg som erfaren Spaniafarer, og har alltid fnyst litt av Mallorca som reisemål. Men når man har blitt prinsessemamma er det plutselig andre ting enn opplevelsesferier som teller. Og med små barn er Mallorca ypperlig. Alt er lett tilgjengelig, enkelt og greit, rent og pent og ikke minst varmt! Herlig!Vi bodde i Cala D'Or, en liten ferieby øst for Palma. Veldig koselig, om enn med skrekkelig mange tyske og engelske turister med ditto restauranter og barer. Mammaen opplevde til og med gang på gang å møte betjening som ikke snakket spansk, noe man sjelden opplever i Spania:)


Men blir man for lei av intenst charterliv, er det bare å leie en bil og legge ut på landeveien. Og favorittstedet er herved Mallorcas hovedstad Palma! Et lekkert mini-Barcelona med lekkerbiskener som Majoricaperler på en snor:

Comida - Mat

Masse SPANSKE restauranter i alle varianter, fra små tapassteder til mer gourmet. Og overalt-nydelig kaffe, vin og Kaisas mammas sommerfavoritt, Tinto de verano (rødvin med isbiter og Gaseosa, en slags sitronbrus)

Compras - Shopping

Oioioi, her ramler man fort utpå... Ikke så mange interiørperler å oppdrive, kanskje rent bortsett fra Zara Home. Den spanske interiørstilen er litt for preget av tunge, mørke tremøbler for min smak. Men klær!! Sko!!! Og ikke minst: vesker!!! Her er det bare å holde på lommeboka (evt. få noen til å gjøre det for deg), ikke fordi lommetyver er et problem, men fordi kortet kan ha en tendens til å løpe løpsk...
Explorando - På oppdagelsesferd

Det beste av alt er kanskje bare det å gå gatelangs og nyte byen. Folk, lyder, lukter og alt det vakre. Og blir det for varmt, er ikke stranda langt unna. Eller man kan sette seg i bilen og kjøre tilbake til turiststedet hvor man bor, så eventuelle prinsesser får plaske i krystallklart bassengvann. Det gjorde i allefall vi:)


Og herved loves det: Kaisas mamma skal aldri mer fnyse av Mallorca, eller andre overkommersielle charterdestinasjoner. Det var nydelig med en ukes intens sommer! Det kan man leve lenge på, selvsagt med forhåpninger om at juli i Norge kan ha mer å by på enn vi har sett hittil...
Ønsker alle en fin kveld:)


3 kommentarer:

 1. Hei Søte!
  Velkommen hjem! Man skal ikke fnyse av steder altså :) Hvert sted har sin sjarm og jeg ser du har latt deg sjarmere av Mallorca.

  Ønsker deg en herlig start på uken!
  Klemklem

  SvarSlett
 2. Hei!
  Velkommen hjem:)
  Ser ut som dere har hatt en fantastisk tur... Vakker arkitektur.

  Ha en deilig mandag!
  Klem Gitte

  SvarSlett
 3. Så ut som du har hatt en herlig uke...
  klemklem

  SvarSlett