fredag 21. januar 2011

Maria og jeg...Jepp, Kaisas mamma er Mariafrik og skapkatolikk! Jeg stryker det som ikke passer ved katolisismen, og konstanterer at katolske kirker er vakre (ja, fordi man hadde stjålet alle rikdommene fra koloniene og brakt dem til moderlandet for å bygge kirker), og Maria må ha vært ei bra dame, jomfru eller ei! Jeg digger henne, og synes hun er nydelig. Hun får mange plasser i Kaisas mammas hjem, i hvertfall! Over, bilde kjøpt på loppis i Massachusetts, USA, for 1 dollar (værp!), samt en for Kaisas mamma spesiell rosenkrans, kjøpt i Santa Maria Maggiore-katedralen i Roma.
Santos: Ulike helgenkort, kjøpt i la Catedral de Málaga, Spania.
Kaisas mammas Mariasmykker: Mariasmykke kjøpt i Tulúm, Mexico, og armbånd kjøpt i Bogotá, Colombia.Fargerike Mariaer fra Brasil: Nossa Senhora de la Nazaré og Nossa Senhora de la Conceicao. Små trealter laget av Adriana Dias, Brasilia, Brasil

Mørkere Mariaer: La Virgen de Guadalupe, kjøpt i Cancún, Mexico, og ikon malt i gresk ortodoks stil av Kaisas mormor <3

2 kommentarer:

 1. nydelige madonnaer du har der :-) jeg er oppdratt katolsk, gått på katolsk skole og hele sulamitten. Så for meg fortoner mariafiguren seg som noe sakralt og noe som skal tilbes. Jeg er ikke personlig kristen altså, så selv om jeg finner det fint og dekorativt hos andre, kunne jeg ikke hatt det i hus som pynt. Rosenkrans liker jeg da, jeg arvet en av mormor og det var den eneste tingen hun hadde med seg av affeksjonsverdi, da hun flyktet fra Vietnamkrigen.

  Håper dåpen er vel overstått og at dere hadde en vidunderlig feiring.
  stor stor klem

  SvarSlett
 2. Hei Maia!
  Jeg er helt enig, madonnaen er sakral, og skal tilbes, hun er ikke en sedvanlig pyntegjenstand. Jeg tilber jo ikke henne på en tradisjonell, katolsk måte, men hun betyr mye for meg, spesielt hvis jeg har det vanskelig. Føler at hun passer på meg. Jeg synes det er usmakelig å bruke Maria kun som en pyntegjenstand, hun er jo tross alt den hun er. Men hun er jo vakker, da!

  SvarSlett