søndag 17. juli 2011

Norsk-svensk loppisferd:)
Selv om været har vært noe varierende de siste dagene, er Kaisas mamma storfornøyd med helgens eskapader. Lørdagen ble nemlig viet til en skikkelig loppisferd, mens søndagen gikk med til å bearbeide innkjøpene. Bare koselig å sitte inne i regnet når man har loppeskatter å stelle med!

Lørdag morgen gikk turen som vanlig til Vestkanttorget. Det var et perfekt vær å gå på marked i, de som hadde boder i sola klaget til og med over hvor varmt det var! Masse lekre saker var det der, som vanlig, men det eneste som ble med hjem var denne skjønne brevvekta til 75 kroner. Jippi!!


Masse annet fint var det også på Vestkanttorget...
Dette bildet hadde jeg sååå lyst på, men det var altfor dyrt. Nesten 1000 kroner skulle selgeren ha, litt vel drøyt:) Men fint var det!
Etter å ha trasket rundt på Vestkanttorget en stund, fikk jeg så loppedilla og blod på tann at jeg fikk overtalt Kaisas pappa til å ta turen til Sverige, for å sjekke loppis der. Og snille mannen, som aldri sier nei til en aldri så liten roadtrip, heiv seg med. Prinsessa i baksetet, og avgårde bar det.Og det gikk jo som det måtte gå... Et stykke før grensa kasta lille opp over hele seg og over alt rundt seg også. Stakkar liten! Vi fikk skifta og tørka opp etter beste evne, og det gikk greit videre, men vi endte opp med å ta en kortere runde enn vi hadde tenkt. Planen var å dra til Arvika, men vi holdt oss rundt Charlottenberg istedenfor. Men vi fant flere fine steder (som jeg dessverre ikke har bilder av), og kunne kjøpt med oss en hel masse BILLIGE og fine ting.
Bilde lånt fra google, siden kameraet ble igjen hjemme...Svensk loppis er, i motsetning til de norske, permanente loppemarkeder. Alle vi var innom var hjemme hos privatpersoner, gjerne i en låve. På landsbygda i Sverige ligger de tett i tett, og prisene er HELT ANDRE enn på Vestkanttorget, i hvert fall:)

Mer info om loppis i Sverige finnes her:

Loppis

Og om man ikke er fullt så stor fan av loppis, så er det jo bare fantastisk nydelig på landsbygda i Sverige altså! Nydelige stugar og gårder overalt, og jeg ser bare for meg skjønne små sommerkjolekledde Ida'er som synger Idas Sommervise (Jag gör så at blommarna blommar)...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar